Reacties

Indien U het leuk vindt om uw ervaring met RT praktijk Zin in Leren met anderen te delen, kunt u hier een reactie plaatsen.

21 gedachten over “Reacties

 1. Doordat erbij onze dochter Liz dyslexie was ontdekt en zij niet in aanmerking kwam voor een vergoed dyslexie traject.Zijn wij bij Barbara terecht gekomen.
  Liz heeft 20 lessen gevolgd bij Barbara voor spelling en begrijpend lezen.
  Ze is super goed vooruit gegaan Liz heeft een achterstand van 1,5 jaar ingelopen.Wij zijn heel tevreden over Barbara en kunnen haar van harte aanbevelen.

  Liz wil ook nog haar eigen ervaring over Barbara geven.
  – Barbara neemt de tijd voor je.
  – Ze kan goed uitleggen .
  – Ze is erg aardig en open.
  – Ik voelde me op mijn gemak bij haar.
  – Heel fijn om mee samen te werken.
  Barbara bedankt dat je mijn zo goed hebt geholpen .
  Groetjes Liz

 2. Nadat bij onze dochter Eline dyslexie was vastgesteld, heeft zij RT voor spelling en werkwoordspelling bij Barbara gevolgd. Eline ging altijd graag naar de lessen toe en vond Barbara een lieve juf. Wij ouders kregen na elke les een uitgebreid verslag over de voortgang en het huiswerk. Na 10 lessen is de voortgang in een gesprek geëvalueerd en ook dit vonden wij heel prettig en duidelijk. In drie maanden tijd is Eline flink vooruitgegaan. Wij kunnen Barbara van harte aanbevelen!

 3. Door Barbara, is het reken niveau van mijn dochter in groep 8 helemaal bijgespijkerd. Toen ze aan het begin van groep 8 begon bij Barbara, liep ze meer anderhalf jaar achter met rekenen en aan het einde van het leerjaar, had ze dit volledig ingelopen. Barbara is een lieve, geduldige en uiterst kundige lerares, die mijn dochter perfect begeleid heeft. Dankzij Barbara’s inzet gaat mijn dochter na de zomer naar de Havo en heeft ze haar zelfvertrouwen op het gebied van rekenen weer helemaal terug. Ook heeft Barbara ons enorm goed begeleid met het maken van de Cito’s en het interpreteren van de scores. Iedere week ontving ik een prachtig verslag van de voortgang en de tussentijdse testen werden allemaal mondeling met ons doorgenomen. Kortom, we zijn enorm tevreden en heel blij met haar kundige begeleiding!

 4. Onze zoon ging vanaf groep 4, door zijn problemen op gebied van lezen, spelling en rekenen, wekelijks naar Barbara. Dit hebben wij (vanwege de, zoals later bleek, concentratie problemen van onze zoon waardoor hij moeilijker dingen opnam) volgehouden t/m groep 8. De inzet van Barbara heeft er voor gezorgd dat onze zoon de achterstanden die hij op meerdere gebieden had, uiteindelijk heeft weggewerkt. Barbara is professioneel, kijkt naar wat het kind nodig heeft en sluit daar naadloos op aan, luistert goed naar de zorgen van de ouders, stemt zorgvuldig af met de leerkracht, is oprecht betrokken bij je kind en iedere week krijg je een heldere voortgangsrapportage zodat je de ontwikkelingen goed kunt volgen. Onze zoon zit nu op het voorgezet onderwijs en doet het daar nu op eigen kracht heel goed. Dit is mede te danken aan de inzet van Barbara.

  Later kreeg onze dochter, groep 7, RT op gebied van rekenen. Een heel ander vraagstuk en een heel ander kind, maar ook nu weer pakte Barbara de uitdaging aan om met onze wat anders dan anders lerende dochter (top down) aan de slag te gaan.

  Barbara bedankt! Ik beveel je van harte aan!

 5. Lieve Barbara, je hebt me heel erg geholpen met spelling. Hartelijk bedankt. Groetjes, Lina

  Barbara heeft onze dochter vanaf groep 7 geholpen met spelling. Lina had en grote achterstand en moeite met spelling – ook omdat Nederlands haar tweede taal is. Met de hulp van Barbara heeft Lina enorme vooruitgang gemaakt en de spellingsregels nu goed onder de knie gekregen. We kunnen Barbara echt aanbevelen.

 6. Onze zoon Jeffrey heeft sinds groep 6 RT gevolgd bij Barbara. Hij had een behoorlijke leerachterstand opgelopen bij diverse vakken.
  Dankzij de intensieve begeleiding van Barbara heeft Jeffrey deze achterstand zo goed als weggewerkt.
  Hij is al die tijd goed geholpen en ondersteund bij de diverse vakken.
  Jeffrey ging altijd met veel plezier naar Barbara. Hij vond het 1 op 1 werken erg prettig (en gezellig) en vond Juf Barbara erg lief. Ze wist Jeffrey altijd op een leuke manier te motiveren.

  Het contact tussen Barbara en ons hebben wij altijd als zeer positief ervaren. Het was fijn om elke week via het logboek op de hoogte te worden gehouden van de resultaten en het opgegeven huiswerk.

  Jeffrey neemt nu met meer vertrouwen de stap naar het vervolgonderwijs.

 7. Barbara heeft onze dochter eerst (RT) ondersteuning geboden bij spelling en later bij rekenen.

  Barbara heeft veel geduld, een positieve benadering en geeft goede uitleg en ondersteuning. Zij is vriendelijk en geeft ouders ook een goede terugkoppeling op behaalde resultaten.

  Voor onze dochter betekende de ondersteuning door Barbara dat zij meer inzicht heeft gekregen, een mooi ‘basisniveau’ op rekenen heeft behaald en hierdoor ook meer vertrouwen heeft dat zij het zelf kan.

  Barbara bedankt!

 8. Barbara,
  Lars is begonnen met remedial teaching bij Barbara vanwege een leerachterstand bij begrijpend lezen. Dankzij haar begeleiding heeft hij zijn achterstand ingehaald, en hij beheerst nu alle lees strategieën.
  Lars heeft nu ook meer vertrouwen in zichzelf gekregen!
  Bedankt voor de fijne samenwerking.

  Groet, Nanda

 9. Ruim twee jaar geleden is mijn zoon begonnen met remedial teaching bij Barbara vanwege een leerachterstand bij begrijpend lezen. Dankzij haar begeleiding heeft hij zijn achterstand ingehaald, en hij beheerst nu alle lees strategieën. Hij is altijd met plezier naar haar bijles gegaan. Ik ben erg tevreden over haar deskundigheid en professionele werkwijze. Barbara maakt vooraf een handelingsplan en na iedere les een samenvatting van de vorderingen. Hierdoor ben ik altijd erg betrokken geweest. Barbara zet net even een stapje extra om al het mogelijke eruit te halen.

 10. Sam: Ik vind het heel fijn dat ik bijles heb gekregen. Het heeft me heel erg geholpen met de regels van spelling.
  Nu weet ik hoe ik sommige woorden moet schrijven door de regels die ik eerst niet wist.
  Ook spelling en begrijpend lezen is bij mij heel erg vooruit gegaan.
  Marleen: In 5 maanden tijd is Sam enorm vooruitgegaan op het gebied van spelling (van een Cito V naar een III+) en begrijpend lezen (van een II naar een I). Barbara heeft hem daar erg goed in begeleid, hij ging direct met sprongen vooruit. Erg goed ook voor Sam’s zelfvertrouwen! Barbara is deskundig en en legt helder, duidelijk en geduldig uit. Met de wekelijkse voortgangsrapportages blijf je als ouder op de hoogte van de vorderingen van je kind, ideaal.
  Bedankt voor al je hulp en begeleiding!

 11. Wij zijn super tevreden en komen al een hele lange tijd bij Barbara. Onze dochter is van een grote achterstand naar een hele goede leerling gegaan. En belangrijker ze zit goed in haar vel en is weer gelukkig op school! We zijn zo blij met Barbara en onze dochter ook

 12. Beste Barbara,

  Dank je wel voor alle steun en rt die je hebt gegeven aan onze zoon. Kai heeft na een achterstand (met rekenen) weer zelfvertrouwen en handvatten gekregen om zijn achterstand weg te werken. Dit door een duidelijk handelingsplan en oefenstof. De wekelijkse rt en oefenstof heeft geleid tot een gelukkige zelfstandig kind.
  Dit door goede en lieve motivatie en begeleiding van jou.
  Dank je voor alles!

 13. Ruim 2 jaar geleden zijn we bij Barbara terecht gekomen omdat onze zoon Luuk (toen 10 jaar) een flinke leerachterstand had opgelopen in groep 5 en 6. Met behulp van Barbara hebben we eerst dyslexie vast kunnen stellen als een belangrijke oorzaak van zijn leerachterstand en vervolgens is er hard gewerkt om de achterstand in te lopen. Dit is prima gelukt en Luuk heeft heel veel gehad aan de wekelijkse bijlessen. Het was zeer prettig dat de lessen gewoon op school konden plaatsvinden en met het wekelijkse huiswerk konden wij als ouders ook goed meekijken wat er werd besproken. Middels het stellen van doelen en voortdurende toetsing van de voortgang was er ook altijd ook een gezonde druk om resultaat en vooruitgang te boeken.
  Met zijn dyslexie heeft Luuk ook veel baat gehad bij visuele geheugensteuntjes om zijn spelling beter onder de knie te krijgen.
  Al met al een lange periode van remedial teaching maar we zijn blij dat we het gedaan hebben en Barbara hebben ingeschakeld – Luuk heeft zijn achterstand keurig ingelopen en is nu klaar voor de middelbare school.

 14. Hallo ik ben Rutger en Barbara heeft mij geholpen met werkwoord spelling.
  Het heeft wat tijd gekost maar nu kan ik goed werkwoord spelling gebruiken en toepassen.
  Daarvoor had ze me ook nog geholpen met normale spelling.

 15. Beste ouders,

  We zijn bij Barbara begonnen wegens concentratie problemen van mijn zoontje (9 jaar oud).

  Hij had goed rapport, maar ontbrak motivatie en zelfstandigheid in zijn werkhouding. Dagelijks was hij te laat met afmaken van zijn werk.

  Blijkbaar had hij toch leerachterstand waardoor hij toch niet zo zeker van zichzelf was en durfde ook niet meer te laten zien.

  Barbara heeft achterstand snel herkend en na paar lessen was verandering al zichtbaar.
  Hij kreeg structuur in zijn werkhouding en zelfstandigheid die hij op school ook duidelijk liet zien.

  Ook concentratie is vooruitgegaan. Na 20 lessen liet hij op school in 5 maanden tijd ontwikkeling van 15 maanden zien.
  Ik wil begeleiding van Barbara hartelijk aanbevelen, door haar inlevingsvermogen in wereld van kind en motiveren om te leren is mijn zoontje nu een van de beste leerlingen in zijn klas.

  Groet, Natalia

 16. Ik ben Mika, ik ben 11 jaar.
  Barbra heeft mij heel erg geholpen met begrijpend lezen.
  Een jaar geleden dacht ik dat ik een aardig dom kind was maar bij Barbara heb ik veel geleerd. Nu weet ik dat ik het kan en nu geloof ik weer in mezelf. Dat vond ik wel heel fijn.
  Ik vind Barbara een hele goede privé juf , door haar ben ik 18 leermaanden vooruit gegaan in 20 lessen.
  Ik heb nu een Mavo cito gemaakt terwijl ik kader wil doen, maar ik denk als ik niet bij Barbara was geweest dat ik dan Basis advies had gekregen en een Basis cito had gemaakt.

  Ik ben Sandra, de moeder van Mika.
  Mika heeft bij Barbara een hele mooie en goede ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft zijn zelfvertrouwen weer terug gekregen en zit momenteel goed in zijn vel. Barbara’s werkwijze is heel duidelijk voor zowel de ouders als het kind. Ze is verder een prettig persoon en heeft hart en passie voor haar werk!

 17. Ik ben Merel en ik ben 12 jaar.
  Ik had veel moeite met spelling en werkwoordspelling, voor andere vakken haalde ik wel altijd goede scores. Ik wou graag naar het gymnasium maar was bang dat ik dat niet haalde door de moeite met spelling. Mijn moeder vond dat ik op bijles moest gaan en zo kwamen we terecht bij Barbara. Mijn moeder was op gesprek geweest bij haar en vond haar meteen al heel leuk, en ik vond dat ook! Ik vond het fijn dat ze alles duidelijk uitlegde en handige tips gaf om dingen te onthouden. ik heb er best lang op gezeten en uiteindelijk heb ik veel geleerd, ik kreeg ook meer zelfvertrouwen. Ik had ook nog eens de entreetoets heel goed gemaakt, ik had 98 dat had ik nooit gedacht. Nu ga ik naar het gymnasium en dat heb ik deels te danken aan Barbara. Ga bij haar op bijles en je zult geen spijt krijgen!!!!

 18. Ik ben Ruth en ik ben 9 jaar. Ik ben bij Barbara gekomen omdat ik dyslexie heb en twee jaar achterliep op school voor rekenen en spelling. Ik ben sinds september 2011 bij Barbara geweest en ben net gestopt. Ik vond de RT heel erg leuk. Ik raad het je aan en het heeft echt gewerkt. Met de citoscores ben ik van een 4 en een 5 nu naar een 1 en een 2 gegaan. De juf heeft gezegd dat ik naar de HAVO, misschien wel naar het VWO kan! Twee jaar geleden vond ik mezelf nog heel erg dom, zo dom, dat ik bij een citotoets alleen maar blablabla in heb gevuld. Het huiswerk vond ik in het begin wel heel lastig, soms had ik er helemaal geen zin in, het is doorzetten.

  Ter aanvulling hier de moeder van Ruth. Ik kan wel zeggen dat ik een ander kind heb gekregen dankzij de RT van Barbara. Ruth deed niets meer op school, haar zelfvertrouwen was weg en de juffen (hoe lief ook) zaten met de handen in het haar. Ruth heeft haar enthousiasme terug, ze doet goed mee in de klas en doet het aantal werkjes dat ze moet doen. Ze zit weer echt lekker in haar vel.
  Ik ben benieuwd hoe het zal gaan als ze niet meer oefent met Barbara en tussendoor, maar als het nodig is, komen we graag weer terug.

 19. Ik ben Laura en ik ben tien jaar.
  Aan het eind van groep 7 kwam ik bij Barbara terecht. Ik had toen voor rekenen een 4 bij de citoscore. Barbara kwam elke vrijdag tijdens school naar mij. Het bijzondere aan Barbara was, dat ik exclusieve aandacht kreeg en dat als ik het niet begreep, dat ze het dan gewoon weer een keer ging uitleggen. Ze heeft me veel handige methodes geleerd, om dingen makkelijker te kunnen uitrekenen. Ik gebruik ze nog steeds.
  Ik kreeg elke dag huiswerk mee. Er waren dagen dat ik er echt geen zin in had, dan begon ik er met tegenzin aan, maar als ik het dan toch deed, vond ik het toch wel leuk om te doen. Nadat ik tien keer was geweest, heb ik opnieuw een citotoets gemaakt en kreeg ik een 2. Bij de test van Barbara had ik twee jaar ingehaald en was ik nu helemaal bij.

  Groetjes van Laura

 20. Barbara heeft onze dochter in vier maanden tijd heel goed op weg geholpen en geleerd om onder meer haar concentratie langer vast te houden. Dit heeft Barbara bereikt door haar prettige en rustige houding en met name haar gave om in de belevingswereld van onze dochter te kruipen. Door de RT van Barbara is onze dochter nu beter in staat om haar taken en/of spelletjes af te maken, waardoor haar zelfvertrouwen en plezier om ook thuis en op school iets af te maken aanzienlijk is verbeterd. Ook zien wij dat door Barbara haar inzet onze dochter is gegroeid in haar cognitieve ontwikkeling. De verslagjes die Barbara ons na ieder RT sessie mailde, gaven een heel goed beeld van hoe de RT die dag was verlopen en op welke juiste wijze wij vervolgens ook thuis verder aan de slag konden. Barbara kan een kind in zijn of haar mogelijkheden laten groeien.

 21. Beste ouders,

  Ik wil u van harte remedial teaching door Barbara aanbevelen. Barbara is deskundig, werkt gestructureerd en heel transparant: u kunt de doelen en resultaten van uw kind per week volgen via een logboek dat digitaal wordt bijgehouden. Er worden duidelijke doelen gesteld , een nulmeting bij aanvang en een meting na 10 weken, een periode die Barbara hanteert per handelingsplan. Mijn dochter had helaas een leerachterstand van anderhalf jaar opgelopen in een onderwijssysteem dat haar niet goed pastte (ze is daarom overgestapt naar een andere school). In 2 termijnen (half jaar) is deze achterstand volledig weggewerkt en liep ze zelfs op een aantal punten vooruit! Niet alleen complimenten voor mijn dochter, maar zeker ook voor Barbara. Barbara maakt goed en op een leuke manier contact en zoekt, ondanks weerstanden, naar methoden om uw kind te motiveren tot leren. Als vrij snel kwam mijn dochter glimmend van trots bij Barbara vandaan. Ze heeft inmiddels haar zelfvertrouwen weer terug en als kroon op het werk kreeg ze vorige week echt een prachtig rapport mee naar huis!

  Vriendelijke groeten,
  Thérèse Suidman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.